2011-01-27

Turda - Str. Cheii

Zona arheologica cu vestigii din epoca romană şi Evul Mediu - info ziar15minute.net, 2013

Pod si Str. Alba Iulia peste Str. Chei  - Google10
- Pod si Str. Alba Iulia peste Paraul Sandulesti -  Google10
Pod peste Paraul Pordei  -  Google
Punte peste Paraul Pordei  -  Google7

album pe Google7

2017.07.18
- Nr11 - Gradinita Dr. Ioan Ratiu Structura 2

"Gradinita cu Program Normal nr.8 Turda se afla situate pe str. Cheii nr.11, fiind infiintata din anul 1955,cand si-a inceput activitatea cu doua grupe de copii- o grupa la sectia romana si una la sectia maghiara.Pe atunci gradinita functiona in medie cu 50 de copii si doua cadre didactice.La cativa ani dupa infiintare,din lipsa de copii sectia maghiara s-a desfiintat si de atunci si pana in prezent functioneaza cu doua grupe la sectia romana.Din lipsa de spatiu gradinita functioneaza si inprezent cu program alternativ (dimineata si dupa amiaza),avand prioritate copiii din grupele mare si pregatitoare pentru scoala.
Gradinita functioneaza intr-o casa nationalizata care in ultimii ani a fost subiect de discutie ,existand perioade in care,se stia ca este o cladire revendicata.Momentan statutul cladirii este de nerevendicata.Cladirea aceasta foarte veche ar necesita reparatii capitale,intrucat starea avansata de degradare a peretilor a facut ca apa sa se infiltreze pe alocuri.Din acest motiv chiar in vara 2007 ,cu posibilitatile modeste de care s-a dispus,s-au facut lucrari de tencuire a peretilor interiori doar in zonele mai afectate.
In ultimul an scolar beneficiind de fonduri guvernamantale pentru dotarea cu mobilier ,la Gradinita nr.8 mobilierul a fost schimbat in totalitate,astfel ca aici copii unui cartier marginas au posibilitatea de a invata intr-o gradinita deosebit de frumoasa." - Info.Primaria  -  Obs. In anul 2014 Primaria si-a schimbat pagina Web, stergand informatiile existente anterior.

- "19 străzi care sunt modernizate cu fonduri Guvernamentale, prin PNDL, respectiv: Str. Săndulești, Str. Nicolae Teclu, Str. Horticulturii, Str. Putna, Str. Alecu Russo, Str. Arieșului, Str. Brebeneilor, Str. Bujorului, Str. Cânepiști, Str. Ana Ipătescu, Str. Ceferiștilor, Str. Cheii, Str. Depoului, Str. Fabricii, Str. Cosmin, Str. Gării, Str. Petru Rareș, Str. Moților, Str. Bogata. - Facebook Primaria Turda, 2019

2022.08.24
- Nr.49 - se vinde - Facebook 2022







De pe net:
- Gradinita cu program prelungit Dr. Ioan Ratiu - Turda Info

Imagini panorama 360 - Google Maps - 2014

Foto pe: Google7,  Facebook A.M.C.
Vezi Turda - Strazi


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu