2011-01-18

Turda - Galeria de Arta - Expozitie de fotografie etnografica veche si Cusaturi populare romanesti - 100 ROMANIA 1918-2018 - Sarbatorim impreuna - Google1 - A.M.C.


Galeria de Arta - Centenarul Marii Uniri, marcat la Turda prin expoziții de fotografie veche și cusături

album pe Google12+, Facebook A.M.C.
album pe Google12+, Facebook A.M.C.

album pe Google12+, Facebook A.M.C

album pe Google12, Facebook A.M.C


album pe Google12,  Facebook, A.M.C
album pe Google12, Facebook, A.M.C


 Info de pe net:
- Centenarul Unirii - Chipuri din secolul trecut”, expoziția prezentată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, aduce în fața publicului turdean o selecție de reproduceri după fotografie veche (prima jumătate a sec. al XX-lea), prezentând țărani din diverse zone ale țării, în port tradițional sau militar, fotografii care provin din arhivele CJCPCT Cluj și ArtImage.
- Piesele sunt realizate de membrele Asociației Pensionarilor „Dr. Ioan Rațiu” Turda și ale Centrului de Zi pentru Vârstnici Turda, coordonate de Felicia Răcean.
- sunt prezentate o serie de volume, editate în acest an de CJCPCT Cluj, printre care: „Semne peste vreme”, albumul aniversar „Fotografia-document etnografic la 15 ani” și „Meșteșugurile romilor în imagini”, alături de colecția „Izvoare folclorice clujene”, ce cuprinde 30 de CD-uri cu muzică tradițională vocală și instrumentală din județul Cluj, colecție realizată de cercetătorul și etnomuzicologul Mircea Cîmpeanu.
- sursa info:  traditiiclujene.ro

Str. Libertatii, Nr.2-4 - Galeria de Arta - linkuri

Arta - linkuriNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu