2011-01-14

Plantă argintie (Cineraria maritima sau Jacobaea maritima)


Album pe: 13Google,  17Google, 27Google - Facebook: A.M.C.

album pe: 13Google,  17Google, 27Google




2023.12.19
 Calea Victoriei, B15, spatiu verde, - linkuri
    Ganduri
     Să plantezi o grădină înseamnă să crezi în ziua de mâine. 
      - Audrey Hepburn"-  A.M.C







2020.07.21
- Str. Primaverii








2022.03.17
- Str. Salinelor, Nr.4

Să plantezi o grădină înseamnă să crezi în ziua de mâine. – Audrey Hepburn"-  A.M.C



2020.07.21
- Str. Trandafirilor








2019.10.11
Comuna Iara,Cluj, cimitir 

Planta poate fi gasita sub mai multe denumiri: Senecio Cineraria, Cineraria maritima sau Jacobaea Maritima. Este o planta perena (unele specii sunt cultivate ca anuale, fiindca se inmulteste destul de greu), rezistenta la inghet, care creste sub forma unei tufe de mici dimensiuni, ajungand la maximum 60 de cm inaltime si cam tot atatia in anvergura.



2020.02.14
- Din Cimitirul Central Turda
 Frunzele sunt cele mai interesante: se prind de tulpina printr-un petiol latit, sunt adanc crestate, cu lobii bine conturati, de culoare verde inchis. Frunzele, ca si tulpina, sunt acoperite cu perisori lungi si fini, de culoare alba mata, care dau un aspect de chiciura argintie de la departare si de panza de paianjen deasa de aproape. - sursa info. tvhappy.roA.M.C.


- " Pentru a stimula aparitia de frunze permanent, florile se indeparteaza atunci cand apar. Florile nu sunt spectaculoase, sau nu atat de frumoase pe cat este frunzisul - A.M.C. - sursa info. tvhappy.ro.



- Plantele Medicinale Importante in Tratamentele Naturiste DR Eugen Giurgiu Editia A II A - foto 30Google - A.M.C
De pe net PDF

Nu este inclusa in carte






De pe net:

- Cineraria maritima este o plantă clasică de grădină, ușor de crescut. Are frunzele acoperite cu fire de păr moale, argintiu – aceste fire de păr o ajută să reziste la secetă și temperaturi caniculare.- A.M.C.  sursa info. agronim.ro

- Frunzele, ca si tulpina, sunt acoperite cu perisori lungi si fini, de culoare alba mata, care dau un aspect de chiciura argintie de la departare si de panza de paianjen deasa de aproape. Senecio Cineraria, Cineraria maritima sau Jacobaea Maritima. - A.M.C. - sursa info tvhappy.ro

Publicat pe:  13Google,  17Google, 27Google - Facebook: A.M.C

Natura - linkuri


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu