2011-01-23

Turda - Str. George Cosbuc, nr.9 - Biserica Crestina Baptista Nr.1 "Speranta"


2015.07.01 - album pe Google5

- Grup coral - in Parcul din Mr.1 - Turda -  album - video - 2016.08.08

De pe net:

- Fost. Cazinoul Ofiterilor unguri - sursa Facebook, comentariu Alexander Fuhrman, - 2015


 - SIMBOLURI CREŞTINE LA TURDA
Biserica Baptistă „Speranţa” din Turda, str.Coşbuc nr.9, are pe poartă două simboluri creştine (litere greceşti):
- A (Alfa) şi Ω (Omega): „Eu sunt Cel dintâi şi Cel de pe urmă”.
- X (H) şi P (R): monograma lui Isus Cristos.
Foto: Ana-Maria Catalina. - sursa info Facebook, R.C.2017 - foto pe Google1


- Biserici baptiste din Turda - de pe Facebook, R.C. 2017 - foto Biserici Baptiste din Turda: - publicat pe Google1
Biserica din str.Gelu nr.5
Biserica din str.Roşiori nr.2
Biserica SPERANŢA din str.Coşbuc nr.9
Foto: Ana-Maria Catalina

"In esenţa convingerilor lor, baptiştii îşi trag seva din creştinismul istoric, cu ajustările pe care le-a adus Reforma. Cu toate că au fost influenţaţi de curente teologice contemporane, baptiştii şi-au facut un titilu de cinste din a se numi „popor al cărţii“, adoptând Biblia drept unica si absoluta sursă de autoritate în crez si practica. Un al doilea principiu este preoţia universala a credincioşilor, supranumită şi responsabilitatea individuală în faţa lui Dumnezeu. Carta celor patru libertăţi cardinale ale baptiştilor:
1. Baptiştii cred în preoţia universală a tuturor credincioşilor, în libertatea si responsabilitatea oricărui om de a sta direct in faţa lui Dumnezeu, fără impunerea unui anumit crez şi fără interpunerea vreunui cleric sau guvern.
2. Baptiştii cred in autoritatea Bibliei. Ei cred că Biblia, sub directa autoritate a lui Isus Cristos, este esenţială in viaţa fiecărui credincios si in viaţa bisericii. Ei susţin libertatea fiecărui crestin de a interpreta şi aplica biblia după călăuzirea personală pe care o primeşte de la Spiritul Sfânt.
3. Baptiştii cred in autonomia bisericii locale. Ei cred că bisericile baptiste sunt libere, sub autoritatea lui Isus Cristos, să hotarasca cine poate fi primit in biserică şi cine să fie cei care o conduc, să hotărască formele de închinare si metodele de lucru, só ordineze pe aceia pe care-i crede înzestraţi de Spiritul Sfânt cu daruri pentru slujire.
4. Baptiştii cred în libertatea religioasă, libertatea pentru religie, şi în libertatea faţă de religie. Orice om este liber să îmbrăţişeze şi să practice o anumita religie sau să refuze orice formă de credinţă religioasă. Baptiştii sunt adepţii unei totale separări între Biserică şi Stat."  -  Info. -  ducu.de

Imagini Google Maps din anii: 2012, 2014

Foto pe: Google5,  - Biserici.org
Turda - Biserici si Cimitire
Vezi Turda - Strazi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu