2011-01-16

Turda - Expozitie "Ia cu ciupag" - Noaptea Muzeelor - 2019

album pe Google14

2019.05.18
- Str. Bogdean Petriceicu Hasdeu, Nr. 2 - Muzeul de Istorie - linkuri
De pe net:

2019.05.13
- " Cea de-a XV-a ediție a Nopții Muzeelor din 18 mai 2019 la Turda va fi organizată în colaborare cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca. Astfel, toți cei care vor trece pragul Muzeului de Istorie Turda în această seara, după vizita expoziției de bază a muzeului nostru, vor avea prilejul să participe la workshop-ul sau sezatoarea la muzeu, organizate în cadrul expoziției temporare Portul popular în Transilvania – zona Văii Arieșului.

Expoziția cuprinde costume populare din colecțiile Muzeului de Istorie Turda si din colectii private, specifice zonelor etnografice, precum Mocănimea Arieșului, Rimetea și Țara Moților. Acestea vor fi supuse unor analize privind evoluția portului popular, cu exemplificări și discuții referitoare la funcțiile complexe ale ansamblului de port popular în cadrul comunităților sătești de către experti ai Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

Evident, atracția principală a serii, atât pentru novici, cât și pentru cei inițiați în arta cusutului va fi cămașa tradițională românească – ia, ce a devenit de câțivia ani un brand de țară. Participanții la șezătoarea la muzeu vor avea ocazia să intre în contact cu piese autentice, să pună întrebări experților și să admire cum se coase o camașă tradițională cu răbdarea și îndemânare. În cadrul expoziției vor fi expuse cămăși recent realizate după piese autentice, cu respectarea materialelor, a motivelor si a culorilor.

Asadar, daca doriti sa luati parte la acest eveniment va asteptam pe str. B. P. Hasdeu, nr. 2, Turda, jud. Cluj, incepand cu ora 18.00!

Acces: gratuit
Program:
18.00 – 20.00 – workshop sau Sezătoare la muzeu
18.00 – 00.30 - vizita în expoziția de bază :

Satul preistoric de la Sandulesti,
Orasul roman Potaissa,
Castrul legiuni V Macedonica,
Arta romana la Potaissa,
Mormantul princiar germanic,
Turda intre medieval si modern,
Personalitati turdene- Familia Ratiu." - Sursa:  Muzeul de Istorie Turda
"
- Primaria Turda 

- "...Cea de-a XV-a ediție a Nopții Muzeelor din 18 Mai 2019 la Turda va fi organizată în colaborare cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca. Astfel, toți cei care vor trece pragul Muzeului de Istorie Turda în această seara, după vizita expoziției de bază a muzeului nostru, vor avea prilejul să participe la workshop-ul sau șezătoarea la muzeu, organizate în cadrul expoziției temporare Portul popular în Transilvania – zona Văii Arieșului. Expoziția cuprinde costume populare din colecțiile Muzeului de Istorie Turda și din colecții private, specifice zonelor etnografice, precum Mocănimea Arieșului, Rimetea și Țara Moților...." - sursa ziarul TurdaNews 2019.05.18

- Album foto - Facebook, Marius Romila

- Muzeul de Istorie - Expozitie temporara  "Ia cu ciupag" 

(CIUPÁG s. n. (Reg.) Pieptul iei cusut cu flori)


Publicat pe Google14, Facebook A.M.C.
Evenimente - linkuri
Istorie - linkuri
Muzeul de Istorie - linkuri

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu