2011-01-27

Turda - Ciori

Ciori sau Stancute? - info de pe net 
"stancuta are ochii albastri, e mai micuta, prezentand mai multe nuante de gri, capul si pieptul gi. Cioara griva - caci de ea o deosebim aici - are capul negru, cioc puternic, o singura nuanta de gri" (info.comentariu pe Facebook Luiza Luiza Mihaela)

2017.01.25 - de pe Calea Victoriei - album pe Google

Card de ciori imagini de pe Str. Ioan - 2010.04.24 -   Google12019.04.02
- Parcul Central - "... Sunt monogame, se reproduc în lunile martie-mai.... isi cauta o altă pereche doar în cazul în care aceasta este capturată sau este ucisă. Traiesc in cuiburi formate din crengi rupte din copaci, cu interiorul căptuşit cu muşchi sau alte materiale. ..Puii sunt îngrijiţi de ambii părinţi până când aceştia învaţă să zboare, după care rămân în apropierea coloniilor...."
sursa info: muntesiflori.ro, adevarul.ro,  A.M.C.
2017.02.13
 - Parcul din Piata Basarabiei

2019.07.09
- Str. Aviatorilor

2017.08.23
- Str. Hategului
2018.12.22
- Calea Victoriei, alee
Despre inteligenta ciorilor, se spune ca " sunt capabile să recunoască feţe umane şi să fie mai atente atunci când în apropiere se află un om periculos.". - info descopera.ro - A.M.C.

"....Ciorile sunt pasari foarte sociabile, deseori clocind in colonii care pot atinge mii de exemplare..." - descopera.ro (12), youtube  - A.M.C.

2019.02.02
- "....Şi frunze albe, frunze negre;
Copacii albi, copacii negri;
Şi pene albe, pene negre,
Decor de doliu funerar..." - "Decor", de George Bacovia din Plumb
Imagine de la geamul meu - A.M.C."...Numai oamenii sunt mai inteligenţi decât ciorile....Ciorile sunt singurele viețuitoare, cu excepția omului și maimuțelor, care sunt capabile să se folosească de unelte în căutarea hranei...." - A.M.C. - sursa info: baabel.ro

- "O poveste ce-ti va schimba viata"...cioara a vizitat un păun de la grădina zoologică și a văzut că sute de oameni s-au adunat ca să îl vadă. După ce oamenii au plecat, cioara s-a apropiat de păun.
„Dragă păun”, a spus cioara. „Ești atât de frumos, în fiecare zi mii de oameni vin să te vadă. Când oamenii mă vad pe mine, imediat mă gonesc. Cred că ești cea mai fericită pasăre de pe planetă.”
Păunul a răspuns: „Am crezut dintotdeauna că sunt cea mai frumoasă și fericită pasăre de pe planetă. Însă din cauza frumuseții mele, sunt închis în această grădină zoologică. Am cercetat cu atenție grădina zoologică și am realizat că cioara este singura pasăre care nu este închisă într-o cușcă. Așa că zilele trecute m-am gândit că dacă aș fi o cioară, aș putea să hoinăresc fericit pretutindeni.....”. A.M.C. - sursa antena 3

George Toparceanu din Migdale Amare "Cioara" ,
publicata pe  Wikisource
-  Informatii despre ciori 
- 60 de lucruri pe care nu le stiai despre ciori - descopera.ro - A.M.C.
-  Cioara
-  Cioara Stancuta
-  Pasari din Romania
-  Invazie de ciori la Turda - TurdaInfo.ro - (21.08.2014)
- Consilierii turdeni preocupati de ciorile din parc - Facebook - TurdaNews - 2015.05.29
- Prevesteste vremea rea - revistacultura.ro
- Ciorile folosesc unelte - incredibilia.ro

Publicat pe: Google1,  Facebook: I.L.T. - A.M.C.
Natura vie - linkuri
Pasari
Calea Victoriei - linkuri
Vezi:Turda - Natura - linkuriUn comentariu: