2012-07-15

Turda - Aleea Obeliscului, nr.5 - Manastirea Mihai VodaManastirea Mihai Voda cu Hramul " Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril" - a fost infiintata in anul 2002 la initiativa lui Bartolomeu Anania.
A fost inaltata in stil bizantin, fiind o copie arhitecturala a vechii Manastiri Mihai Voda din Bucuresti, ctitoria lui Mihai Viteazul.
Face parte din patrimoniu municipiului de pe Aries - info Turdainfo.ro

album pe Google5


Mihai Viteazul - (n. 1558, Tîrgul de Floci - d. 1601, Turda)
a fost ban de Mehedinţi, stolnic domnesc şi ban al Craiovei, apoi domnitor al Munteniei şi, pentru o scurtă perioadă în 1600, conducător de facto al tuturor celor trei ţări care formează România de astăzi: Muntenia, Transilvania şi Moldova.
Asezamantul monahal se afla langa Mormantul lui Mihai Viteazul.


Info:
Manastire in constructie din anul 2005 pe platoul parcului Mihai Viteazul, in zona Ocolului Silvic. Lucrarile sunt supraveghiate de parintele Vasile Stiopei - Eugen Gergely - Istorie si contemporaneitate - pag. 284


De pe Net:

- La data de 02.11.2015 a avut loc slujba de  sfiintire a clopotelor - turdainfo.ro

- Istoric - Album foto de pe Facebook,1, Facebook 2-  autor, Suciu Petru la 19.august 2017, comemorare - publicat pe Google1, biserici- Alocarea de catre Primaria Turda de fonduri pentru finalizarea manastirii vizează dorința ca Mănăstirea să fie finalizată la momentul centenarului României ca stat unitar, să fie inclusă în circuitul turistic, alături de celelalte obiective din Turda, ea făcând parte, deja, din patrimoniul municipiului de pe Arieș, - Turdainfo.ro, august 2017, tot ei cu alt ton cu o zi inainte Turdainfo.ro
amanunte infoaries.ro

- Turist prin Romania  - info si album foto, 2016


- Imagini Google Maps, Aleea Obeliscului, acces in anul 2012

Foto pe: Google5s,   Biserici.org
Mormantul lui Mihai Viteazul
Aleea Obeliscului
Personalitati turdene - Parintele Vasile Stiopei
Vezi Turda - Strazi
Turda - Biserici si cimitire

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu