2011-01-23

Turda - Str. Gheorghe Lazăr - comerţ stradal

Album 14

 - Specialitati culinare in voga - Turta de la Turda si Friptura de Turda - sursa ; T.Stefanie si V.Visinescu - Ghid Turistic, pag. 128




2016.11.01
 - Turta de Turda
Ingrediente turta dulce de turda:

500 g faina
4 oua
250 g miere de albine
200 g zahar
100 g nuci
1 lingura bicarbonat
1 varf de cutit scortisoara
1 varf de cutit cuisoare pisate marunt.

Modul de preparare a retetei:
Ingredientele de mai sus, in afara de nuci, se pun pe o planseta si se amesteca bine. Din aluatul obtinut se intinde o foaie care se asaza intr-o tava, de marime potrivita, unsa si presarata cu faina. Deasupra se presara nucile taiate in felii. Tava se pastreaza pana a doua zi la un loc cald. Se coace la foc potrivit 30-40 minute. - sursa info. savuros.com


2016.11.01
- Mar in glazura de zahar








Publicat pe Google14, Facebook. I.L.T. - A.M.C.

Sugestii culinare 
Str. Gheorghe Lazar
Diverse