2011-01-21

Turda - Str. Ion Moldovan


Ioan Moldovan - n. Comuna Mihai, Viteazu, consilier liberal la Turda, in perioada interbelica. Presedintle Camerei Agricole Turda - info, Valentin Visinescu - Turda, Statornicie si continuitate, pag:.64, 65, 66, 67, 68.

-  Biserica "Ratestilor"-"Adormirea Maicii Domnului" - Str. Ghe. Lazar, nr.17,19

2017.03.17 - album pe 5sGoogle

  "Sunt doua cai de a cces pietonale care marginesc un teren viran
. Un trotuar urca in strada Gh. Sincai spre sud, iar celalat este de fapt continuarea partii pentru pietoni a strazii Ion Moldovan. Spun pietonal, desi doar portiunea de strada dintre Gh. Lazar si Gh. Sincai poate fi efectiv parcursa cu masina. Strada (cu exceptia primilor 10-12 m de la la intrarea in Gh. Lazar) nu a fost niciodata amanajat pentru a fi circulat cu mijloace auto. Locuitorii de pe strada au cumparat ani la rand pietris si si-au amanajat strada (de la Gh. Lazar si pana la I. Creanga). Tot locuitorii strazii au facut si canalizarea de pe strada."..."Acest loc ( locul in care sunt parcate cele doua masini)practic imparte strada I. Modovan in doua si asta nu pentru ca se intersecteaza cu Gh. Sincai, ci fiindca exista o mica portiune de teren foarte inclinat, unde pe vremuri era amplasata o fantana."
Info: Manuel S Bălaj pe Facebook


Despre: Ioan Moldovan - din volumul lui Valentin Visinescu - Statornicie si continuitate pag:


64  65  66  67   68

Nascut in comun Mihai Viteazul. Alege cariera de invatator. A intrat in randurile seminarului ortodox din Sibiu. Culegator de folclor. Scriitor. A infiintat banca populara "Sfantul Mihail". Membru al "Astrei". Consilier liberal al Municipiului Turda in trei legislaturi. Presedintele Camerei Agricole Turda. A infiintat cooperativa "Plugul" pentru desfacerea produselor agricole. Pentru activitatea politica de liberal si cea de chiabur a suferit oprimarea regimului comunist prin inchisoare.

2019.12.03
- Casa paroniala a  Bisericii "Ratestilor"- de pe Str. Ghe. Lazar, nr.17,19







Din natura:
2023.04.14
- Răcovină (Stellaria media)








De pe net:
2020.06.05
 - A fost refacuta strada in aprilie 2020 - sursa info, si foto  Facebook Mateo Cristian








Imagini panorama 360 Google Maps , vedere de pe Str. Gh. Lazar - in anii: 2012, 2014
Ori Numele strazii exista deja inainte de 1954 - info. comentariu. pe Facebook, P.M.

Foto pe  5sGoogle, Facebook: I.L.T. 1, -  A.M.C.
Vezi Turda - Strazi


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu