2011-01-12

Sugestii culinare


Ca la mama acasa
Slow Food - Scoala de vara gastronomica  -  Youtube - filmarea lui Paul Z.
Slow Food - Secvente de la Scoala de vara gastronomica  -  Youtube
Blogmeet Culinar Ariesan - Turda  - Youtube - autori   CUA
Arta culinara - Sa gatim "frumos"  - preluat de pe  net
-  Crama La Salina - satyr - vin  -  Google14 -  I.L.T. - A.M.C.

2016.10.17 - album pe Google1


2016.09.20
 - Aperitiv: Branza de vaci, smantana, ceapa, chimin, boia, sare










2016.10.04
 - Cas pane








2017.02.09
 - Carnaciori de bere in aluat de placinta,  foto2 








2016.09.19
 - Clatite cumplute cu branza de vaci, oua, coaje de lamaie, zahar, vanilie, smantana, date la cuptor







2017.06.16
- Clatite pufoase









2016.09.23
 - Ciuperci cu maioneza
 Ciupercile si ceapa se calesc prealabil si reci se amesteca cu sosul de maioneza cu smantana , usturoi pisat, piper, frunza de patrunjel, sare.






2017.04.22
- "Cordon bleu - felii de sunca, parizer s.a. se ung cu branza topita  se fac pane








2017.04.16
 - Friptura de miel (Preparat de Pasti) - Important a se adauga deasupra felii de slanina ce asigura grasimea in timpul coacerii










2017.05.12
- Mancare de conopida -
Se fierbe conopida in apa sarata
Se face un sos alb din: rantas,smantana, unt , lapte
Se serveste presarat deasupra cu pesmet usor prajit
foto pe Google1 - A.M.C.





2017.05.13
- Omleta cu cascaval - in timp ce se bat oale se adauga cativa stropi de apa rece pentru a deveni mai pufoasa
 foto pe Google1 - A.M.C.






2017.05.10
- Omleta cu ciuperci - Se prajeste usor in ulei si sare:  ceapa ardei s.a.
Se adauga ciupercile maruntite
Se adauga oua.
Se drege dupa gust cu: piper, frunza de patrunjel
foto pe Google1, - A.M.C.





2016.09.15
 - Gomboti cu prune - aluat din catofi fierti facuti piure, ou , faina , prune presarate cu zahar vanilat si scortisoara, pezmet prajit







2017.05.05
- Lucicos, supa de varzao varza dulce, bucatele de afumatura, sau costite proaspete, fierte bine in prealabil, bulion, sare, cimbru, marar, piper, rantas cu boia, la sfarsit smantana. (obs. eu nu pun alte zarzavaturi pentru a nu denatura gustul de varza)





2016.09.20
 - Rosteios - carne de manzat batuta cu ciocanul multa ceapa, boia. Se fierb 2-3 ore







2016.08.22
 - Supa de carne cu galuste de gris








2017.05.22
- Supa de Cus-cus sau razalai de casa  - A.M.C.
 (supa femeilor lenese sau prea ocupate :) )
- Se caleste in ulei zarzavat taiat marunt la care se adauga boia
- se adauga cus cus sau răzălăi de casă.
- se stinge cu apa necesara supei
- la servit se adauga frunza de patrunjel




foto. Ioana - 2017.05.29
-   SOCATA - A.M.C.
3 l. apa calduta
1 lamie zeama
½ lamiae cu coaje si zeamastoarsa
Foarte putina sare de lamiae
300 g zahar
½ lingurita cu drojdie
3, 4 flori de soc
Zahar ars stins cu apa pentru a da culoare sucului


2017.05.02 
- Cosulete procurate de la Kaufland , inghetata "vrac" dupa gust si buget 











De pe net:
Turta de Turda (Tordai Pogacsa) - Facebook, Dana Arts
 - sursa, Facebook, Edith Klaubert  - retete cu umor
Biscuiti ... cu turmeric si parmezan
Biscuiti sarati fara ou
Carnaciori de bere in aluat
Guguluf de panna cotta si jeleu de caise cu zmeura, banane si mure....
Pere coapte in crusta de sare... si sare de baie cu merisoare si Salvie
Pogaci fara jumari
Tarta cu branza si stafide - vezi reteta la comentarii
Turta dulce



Publicat pe Google1, Facebook: A.M.C.
Diverse


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu