2011-01-12

Sugestii culinare


- Retetar Ana-Maria Catalina 1969 - Google12, Facebook A.M.C.
Ca la mama acasa
Slow Food - Scoala de vara gastronomica  -  Youtube - filmarea lui Paul Z.
Slow Food - Secvente de la Scoala de vara gastronomica  -  Youtube
Blogmeet Culinar Ariesan - Turda  - Youtube - autori   CUA
Arta culinara - Sa gatim "frumos"  - preluat de pe  net
-  Crama La Salina - satyr - vin  -  Google14 -  I.L.T. - A.M.C.

2016.10.17 - album pe Google1


2016.09.20
 - Aperitiv: Branza de vaci, smantana, ceapa, chimin, boia, sare








2019.07.13
- Ardei coptii








2019.03.25
- Aripioare la cuptor









2016.10.04
 - Cas pane








2017.02.09
 - Carnaciori de bere in aluat de placinta,  foto2 








2016.09.19
 - Clatite cumplute cu branza de vaci, oua, coaje de lamaie, zahar, vanilie, smantana, date la cuptor







2017.06.16
- Clatite pufoase









2016.09.23
 - Ciuperci cu maioneza
 Ciupercile si ceapa se calesc prealabil si reci se amesteca cu sosul de maioneza cu smantana , usturoi pisat, piper, frunza de patrunjel, sare.






2010.01.06
- Chiftele sau parjoale neconsumate "ieri" servite "astazi" cu sos vanatoresc varianta simpla din sos alb, otet, usturoi , sare, zahar, piper, frunza de dafin galbenus de ou si smantana - A.M.C.







2020.01.05
- Chiftele si aluat de chiftele facut pane. Cele pane sunt si ele bune dar nu merita efortul - A.M.C., comentariu








2020.03.21
- Creier in "fel si chip", cu ceapa sau pane - A.M.C.
- Ceapa  si  eventual alte zarzavaturi calite pe care se pun bucatelele mici de creier
- Pane
- In ciorbe









2019.12.24
- Bezele
Albusul batut cu mixarul adaugand in ploaie zahar tos Se adauga putin suc de lamaie sau otet . Se pun pe hartie de copt in lerul incins in prealabil, reducand de la inceput flacara la minim Se lasa timp indelungat sa se uste bine.

Cornuri de vanilie (delicioase)
300g.faina
200 g.unt
100g.nuci macinate
70 g. zahar
un ou mic
se taie cu paharelul in forma de luna.
Se coc la foc normal, potrivit.
Calde, dupa coacere se dau prin zahar vanilat farin



2017.04.22
- "Cordon bleu - felii de sunca, parizer s.a. se ung cu branza topita  se fac pane








2017.04.16
 - Friptura de miel (Preparat de Pasti) - Important a se adauga deasupra felii de slanina ce asigura grasimea in timpul coacerii










2017.05.12
- Mancare de conopida -
Se fierbe conopida in apa sarata
Se face un sos alb din: rantas,smantana, unt , lapte
Se serveste presarat deasupra cu pesmet usor prajit
foto pe Google1 - A.M.C.





2017.05.13
- Omleta cu cascaval - in timp ce se bat oale se adauga cativa stropi de apa rece pentru a deveni mai pufoasa
 foto pe Google1 - A.M.C.






2017.05.10
- Omleta cu ciuperci - Se prajeste usor in ulei si sare:  ceapa ardei s.a.
Se adauga ciupercile maruntite
Se adauga oua.
Se drege dupa gust cu: piper, frunza de patrunjel
foto pe Google1, - A.M.C.





2016.09.15
 - Gomboti cu prune - aluat din catofi fierti facuti piure, ou , faina , prune presarate cu zahar vanilat si scortisoara, pezmet prajit







2017.05.05
- Lucicos, supa de varzao varza dulce, bucatele de afumatura, sau costite proaspete, fierte bine in prealabil, bulion, sare, cimbru, marar, piper, rantas cu boia, la sfarsit smantana. (obs. eu nu pun alte zarzavaturi pentru a nu denatura gustul de varza)






2019.06.04
- Lapte de pasare - Nota: in albusul batut spuma adaug putin zahar pt. a-i da consistenta - A.M.C.








2016.09.20
 - Rosteios - carne de manzat batuta cu ciocanul multa ceapa, boia. Se fierb 2-3 ore







2020.01.09
- Salata de cartofi garnitura rece la snitele de porc calde sau reci: cartofi fierti taiati dealungul si felii dealatul se pun in apa cu sare, otet, ulei, piper si ceapa abundenta taiata f. subtire









2016.08.22
 - Supa de carne cu galuste de gris








2017.05.22
- Supa de Cus-cus sau razalai de casa  - A.M.C.
 (supa femeilor lenese sau prea ocupate :) )
- Se caleste in ulei zarzavat taiat marunt la care se adauga boia
- se adauga cus cus sau răzălăi de casă.
- se stinge cu apa necesara supei
- la servit se adauga frunza de patrunjel




foto. Ioana - 2017.05.29
-   SOCATA - A.M.C.
3 l. apa calduta
1 lamie zeama
½ lamiae cu coaje si zeamastoarsa
Foarte putina sare de lamiae
300 g zahar
½ lingurita cu drojdie
3, 4 flori de soc
Zahar ars stins cu apa pentru a da culoare sucului


2020.01.04
- Sote de morcovi : se calesc in putin ulei. Se adauga sare, usturoi trecut prin presa, putin zahar si apa doar cat sa acopere morcovii. Se fieb doar putin cat sa se inmoaie - A.M.C.






2019.12.20
- Tobiţe cu nucă
- 6 albuse se bat spuma cu : 250 g.zahar, 150 g nuca macinata, i lungura de faina.
- 6 galbenuse, 250 g. zahar, 2 linguri cacao, 5 linguri rase de faina se amesteca cu 200 g lapte rece. Se pun la fiert pe plita la foc incet, amestecand continuu.  Dupa ce se raceste se adauga 200 g unt. Se freaca spuma cu mixarul
Bezelele se pun cate doua cu varful in interior. Se completeaza marginile cu crema si se tavalesc prin nuca.

2017.05.02 
- Cosulete procurate de la Kaufland , inghetata "vrac" dupa gust si buget 








2019.06.14
- Preparate la gratar pe Str. Salinelor, Nr.15, la curte








2019.07.12
- Clatite cu urda (lapte de pasare din restul de lapte)








2019.09.21
- Mamaliguta cu branza si jumari - Turda, AgroFest 2019









De pe net:
Turta de Turda (Tordai Pogacsa) - Facebook, Dana Arts
 - sursa, Facebook, Edith Klaubert  - retete cu umor
Biscuiti ... cu turmeric si parmezan
Biscuiti sarati fara ou
Carnaciori de bere in aluat
Guguluf de panna cotta si jeleu de caise cu zmeura, banane si mure....
Pere coapte in crusta de sare... si sare de baie cu merisoare si Salvie
Pogaci fara jumari
Tarta cu branza si stafide - vezi reteta la comentarii
Turta dulce


Calea Victoriei, Bloc B15 - linkuri

Publicat pe Google1, Facebook: I.L.T. 1, dobos,  A.M.C.

Arta - linkuri
Diverse




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu