- Retetar Ana-Maria Catalina 1969 - 12Google, Facebook A.M.C.
- Piata Republicii, Nr.6 - Restaurant Expres
- Ca la mama acasa
- Ca la mama acasa
- Festival de Folclor ”În grădina dorului”, editia IV, in Parcul Central - 2022 - 20Google - A.M.C., video
- Slow Food - Scoala de vara gastronomica - Youtube - filmarea lui Paul Z.
- Slow Food - Secvente de la Scoala de vara gastronomica - Youtube
- Blogmeet Culinar Ariesan - Turda - Youtube - autori CUA
- Arta culinara - Sa gatim "frumos" - preluat de pe net
- Crama La Salina - satyr - vin - 14Google - I.L.T. - A.M.C.
- Slow Food - Scoala de vara gastronomica - Youtube - filmarea lui Paul Z.
- Slow Food - Secvente de la Scoala de vara gastronomica - Youtube
- Blogmeet Culinar Ariesan - Turda - Youtube - autori CUA
- Arta culinara - Sa gatim "frumos" - preluat de pe net
- Crama La Salina - satyr - vin - 14Google - I.L.T. - A.M.C.
- Localuri - 51Google - A.M.C. - (restaurante, cofetarii, Pizza) - linkuri
- Ana-Maria Catalina - Retetar, 1969 - 12Google
- Sanda Marin - Carte de bucate - 19Google, sursa format PDF
- Consumul de fructe pe stomacul gol este cel mai bun lucru pe care-l poţi face dimineata.- A.M.C. - sursa postmodern.ro, 26
- Aperitiv: Branza de vaci, smantana, ceapa, chimin, boia, sare
- Ardei coptii
- Aripioare la cuptor
- Chiftele sau parjoale neconsumate "ieri" servite "astazi" cu sos vanatoresc varianta simpla din sos alb, otet, usturoi , sare, zahar, piper, frunza de dafin galbenus de ou si smantana - A.M.C.
- Chiftele si aluat de chiftele facut pane. Cele pane sunt si ele bune dar nu merita efortul - A.M.C., comentariu
- Creier in "fel si chip", cu ceapa sau pane - A.M.C.
- Ceapa si eventual alte zarzavaturi calite pe care se pun bucatelele mici de creier
- Pane
- In ciorbe
- Bezele
Albusul batut cu mixarul adaugand in ploaie zahar tos Se adauga putin suc de lamaie sau otet . Se pun pe hartie de copt in lerul incins in prealabil, reducand de la inceput flacara la minim Se lasa timp indelungat sa se uste bine.
Cornuri de vanilie (delicioase)
300g.faina
200 g.unt
100g.nuci macinate
70 g. zahar
un ou mic
se taie cu paharelul in forma de luna.
Se coc la foc normal, potrivit.
Calde, dupa coacere se dau prin zahar vanilat farin
- "Cordon bleu - felii de sunca, parizer s.a. se ung cu branza topita se fac pane
- Friptura de miel (Preparat de Pasti) - Important a se adauga deasupra felii de slanina ce asigura grasimea in timpul coacerii
- Gomboti cu prune - aluat din catofi fierti facuti piure, ou , faina , prune presarate cu zahar vanilat si scortisoara, pezmet prajit
- Jumari la cuptor si cartofi marunti prefierti
- Mancare de conopida -
Se fierbe conopida in apa sarata
Se face un sos alb din: rantas,smantana, unt , lapte
Se serveste presarat deasupra cu pesmet usor prajit
foto pe Google1 - A.M.C.
- Omleta cu cascaval - in timp ce se bat oale se adauga cativa stropi de apa rece pentru a deveni mai pufoasa
foto pe 1Google- A.M.C.
- Omleta cu ciuperci - Se prajeste usor in ulei si sare: ceapa ardei s.a.
Se adauga ciupercile maruntite
Se adauga oua.
Se drege dupa gust cu: piper, frunza de patrunjel
foto pe1Google, - A.M.C.
- Lucicos, supa de varzao varza dulce, bucatele de afumatura, sau costite proaspete, fierte bine in prealabil, bulion, sare, cimbru, marar, piper, rantas cu boia, la sfarsit smantana. (obs. eu nu pun alte zarzavaturi pentru a nu denatura gustul de varza)
- Lapte de pasare - Nota: in albusul batut spuma adaug putin zahar pt. a-i da consistenta - A.M.C.
- Rosteios - carne de manzat batuta cu ciocanul multa ceapa, boia. Se fierb 2-3 ore
- Salata de cartofi garnitura rece la snitele de porc calde sau reci: cartofi fierti taiati dealungul si felii dealatul se pun in apa cu sare, otet, ulei, piper si ceapa abundenta taiata f. subtire
- Supa de carne cu galuste de gris
- Supa de Cus-cus sau razalai de casa - A.M.C.
(supa femeilor lenese sau prea ocupate :) )
- Se caleste in ulei zarzavat taiat marunt la care se adauga boia
- se adauga cus cus sau răzălăi de casă.
- se stinge cu apa necesara supei
- la servit se adauga frunza de patrunjel
- SOCATA - A.M.C.
3 l. apa calduta
1 lamie zeama
½ lamiae cu coaje si zeamastoarsa
Foarte putina sare de lamiae
300 g zahar
½ lingurita cu drojdie
3, 4 flori de soc
Zahar ars stins cu apa pentru a da culoare sucului
- Sote de morcovi : se calesc in putin ulei. Se adauga sare, usturoi trecut prin presa, putin zahar si apa doar cat sa acopere morcovii. Se fieb doar putin cat sa se inmoaie - A.M.C.
- Tobiţe cu nucă
- 6 albuse se bat spuma cu : 250 g.zahar, 150 g nuca macinata, i lungura de faina.
- 6 galbenuse, 250 g. zahar, 2 linguri cacao, 5 linguri rase de faina se amesteca cu 200 g lapte rece. Se pun la fiert pe plita la foc incet, amestecand continuu. Dupa ce se raceste se adauga 200 g unt. Se freaca spuma cu mixarul
Bezelele se pun cate doua cu varful in interior. Se completeaza marginile cu crema si se tavalesc prin nuca.
- Cosulete procurate de la Kaufland , inghetata "vrac" dupa gust si buget
- Preparate la gratar pe Str. Salinelor, Nr.15, la curte
- Clatite cu urda (lapte de pasare din restul de lapte)
- Mamaliguta cu branza si jumari - Turda, AgroFest 2019
- "..Un mic dejun englezesc. O masă de dimineață din Marea Britanie este întotdeauna foarte hrănitoare. Asta înseamnă un preparat foarte bogat în calorii și satisfăcător, format din slănină prăjită, omletă sau ouă prăjite, roșii și ciuperci prăjite, cârnați precum și prăjituri cu gem cu ceai sau cafea... o masă conform spuselor: „Mic dejun ca un rege și cină ca un cerșetor!” ..." - Eu m-am rezumat la dovlecei, jumari si ou, suficient cat sa nu-mi mai dorec in continuarea zilei, altceva decat fructe .." - A.M.C., sursa info videointercoms.ro.
- Orongolusco - aluat de cozonac, facut galuste dat prin unt topit zahar si nuca, puse intr-o cratita la copt
- "Fagurele cu miere este unul dintre cele mai pure şi mai complexe produse apicole, utilizat atât ca aliment, cât şi ca remediu natural împotriva afecţiunilor respiratorii, anemiilor, asteniei sau problemelor stomacului. Nefiind supus niciunui tip de procesare, fagurele de miere îşi păstrează intacte toate proprietăţile benefice" - A.M.C. - apiland.ro
- Pastrav - A.M.C.
- Sfaturi: - La preparatul gombotilor, adaugati prunelor zahar vanilat si putina scortisoara. - Pentru a curata planseta lasati aluatul sa se usuce pentru ca acesta sa se poata desprinde usor.
- Sarbatoarea Sfintelor Pasti - linkuri
- Masa mea de lucru si altele de suflet - linkuri
- Calea Victoriei, Nr.39
- Magazin de paine pe vatra cu foc de lemne
Calea Victoriei, Nr.116, Bloc G2 acces din Str. Amurgului
Sugestii culinare - linkuri
- Langos ardelenesc, placinta proaspat prajita in ulei , telemea , usturoi si sos de smantana
- Comert stradal - linkuri
Calea Victoriei, Bloc B15 - linkuri
Publicat pe 1Google, 16Google, 15Google, Facebook: I.L.T. 1, dobos, A.M.C.
- Piete agroalimentare - linkuri
albume pe: 1Google, 16Google, 15Google |
- Ana-Maria Catalina - Retetar, 1969 - 12Google
de pe net
2023.07.11 |
2016.09.20 |
2019.07.13 |
2019.03.25 |
Ganduri - linkuri
- Cas pane
- Carnaciori de bere in aluat de placinta, foto2
- Clatite cumplute cu branza de vaci, oua, coaje de lamaie, zahar, vanilie, smantana, date la cuptor
- Clatite pufoase
- Ciuperci cu maioneza
Ciupercile si ceapa se calesc prealabil si reci se amesteca cu sosul de maioneza cu smantana , usturoi pisat, piper, frunza de patrunjel, sare.
- Ciorba de perisoare sau..
- Ce spun altii - 1Google, 16Google, 17Google, 31Google - A.M.C - A.M.C.
"Cafeaua, bună sau rea? Legenda cafelei: "Se spune că în secolul al IX-lea, un păstor de capre pe nume Kaldi din Kaffa, Etiopia de astăzi, a observat că atunci când caprele lui ronțăiau boabele roșii ale unui anumit tufiș, deveneau foarte energice. Intrigat, Kaldi a mestecat el însuși fructele. Euforia experimentată în urma consumului boabelor misterioase l-a determinat să aducă acele boabe la cel mai apropiat lăcaș de cult din sat. Preotul a considerat boabele ca fiind „lucrarea diavolului” și a aruncat boabele în focul din templu. Curând după aceea, o aromă parfumată și puternică a umplut camera. Preotul a poruncit să se scoată acele boabe din foc și să se toarne apă fierbinte peste ele pentru a păstra mirosul.....După ce preotul și călugării au băut amestecul, au experimentat o senzație de liniște, căldură și calm. ..." Astazi „Cafeaua, băutura preferată a lumii civilizate” – Thomas Jefferson (1743- 1826), a fost președinte al Statelor Unite ale Americii" - A.M.C. - sursa info oanafaragluten.ro
"Cafeaua, bună sau rea? Legenda cafelei: "Se spune că în secolul al IX-lea, un păstor de capre pe nume Kaldi din Kaffa, Etiopia de astăzi, a observat că atunci când caprele lui ronțăiau boabele roșii ale unui anumit tufiș, deveneau foarte energice. Intrigat, Kaldi a mestecat el însuși fructele. Euforia experimentată în urma consumului boabelor misterioase l-a determinat să aducă acele boabe la cel mai apropiat lăcaș de cult din sat. Preotul a considerat boabele ca fiind „lucrarea diavolului” și a aruncat boabele în focul din templu. Curând după aceea, o aromă parfumată și puternică a umplut camera. Preotul a poruncit să se scoată acele boabe din foc și să se toarne apă fierbinte peste ele pentru a păstra mirosul.....După ce preotul și călugării au băut amestecul, au experimentat o senzație de liniște, căldură și calm. ..." Astazi „Cafeaua, băutura preferată a lumii civilizate” – Thomas Jefferson (1743- 1826), a fost președinte al Statelor Unite ale Americii" - A.M.C. - sursa info oanafaragluten.ro
2016.10.04 |
2017.02.09 |
2016.09.19 |
2017.06.16 |
2016.09.23 |
Ciupercile si ceapa se calesc prealabil si reci se amesteca cu sosul de maioneza cu smantana , usturoi pisat, piper, frunza de patrunjel, sare.
2023.12.29 |
Sugestie culinara, potrivita inainte sau dupa sarbatori... Daca ati fiert prea multe perisoare in ciorba de perisoare, sau daca veti prinde gust retetei prezente sugerate .. Faceti un sos cald din smantana (ceapa calita, condimente, si smantana grasa) in care adaugati perisoarele. Succesul este garantat Sunt un deliciu simplu cu paine si salata cruda de varza, sau....- A.M.C.
2010.01.06 |
2020.01.05 |
2020.03.21 |
- Ceapa si eventual alte zarzavaturi calite pe care se pun bucatelele mici de creier
- Pane
- In ciorbe
2019.12.24 |
Albusul batut cu mixarul adaugand in ploaie zahar tos Se adauga putin suc de lamaie sau otet . Se pun pe hartie de copt in lerul incins in prealabil, reducand de la inceput flacara la minim Se lasa timp indelungat sa se uste bine.
Cornuri de vanilie (delicioase)
300g.faina
200 g.unt
100g.nuci macinate
70 g. zahar
un ou mic
se taie cu paharelul in forma de luna.
Se coc la foc normal, potrivit.
Calde, dupa coacere se dau prin zahar vanilat farin
2017.04.22 |
2017.04.16 |
2016.09.15 |
2024.11.13 |
2017.05.12 |
Se fierbe conopida in apa sarata
Se face un sos alb din: rantas,smantana, unt , lapte
Se serveste presarat deasupra cu pesmet usor prajit
foto pe Google1 - A.M.C.
2017.05.13 |
foto pe 1Google- A.M.C.
2017.05.10 |
Se adauga ciupercile maruntite
Se adauga oua.
Se drege dupa gust cu: piper, frunza de patrunjel
foto pe1Google, - A.M.C.
- Papanasi cu smantana si dulceata - de 1 Aprilie e ziua păcălelilor -- Evenimente - linkuri
- " Unii istorici consideră că acest obicei este originar din Franţa, pornind de la mutarea zilei de Anul Nou de la 1 aprilie la 1 ianuarie, odată cu adoptarea calendarului gregorian, în secolul al XVI-lea. Cei care au continuat să celebreze Anul Nou pe 1 aprilie în loc de 1 ianuarie erau numiţi '' păcăliţii de aprilie''. - de pe net digi24.ro - A.M.C.
- Văzură în cele din urmă că sunt păcăliți, se cătrăniră de mânie, însă înghițiră gălușca. - citat din scrierile lui Petre Ispirescu (1830-1887) a fost un folclorist roman - sursa qdictionar.com - A.M.C.
2017.05.05 |
2019.06.04 |
2016.09.20 |
2020.01.09 |
2016.08.22 |
2017.05.22 |
(supa femeilor lenese sau prea ocupate :) )
- Se caleste in ulei zarzavat taiat marunt la care se adauga boia
- se adauga cus cus sau răzălăi de casă.
- se stinge cu apa necesara supei
- la servit se adauga frunza de patrunjel
foto. Ioana - 2017.05.29 |
3 l. apa calduta
1 lamie zeama
½ lamiae cu coaje si zeamastoarsa
Foarte putina sare de lamiae
300 g zahar
½ lingurita cu drojdie
3, 4 flori de soc
Zahar ars stins cu apa pentru a da culoare sucului
2020.01.04 |
2019.12.20 |
- 6 albuse se bat spuma cu : 250 g.zahar, 150 g nuca macinata, i lungura de faina.
- 6 galbenuse, 250 g. zahar, 2 linguri cacao, 5 linguri rase de faina se amesteca cu 200 g lapte rece. Se pun la fiert pe plita la foc incet, amestecand continuu. Dupa ce se raceste se adauga 200 g unt. Se freaca spuma cu mixarul
Bezelele se pun cate doua cu varful in interior. Se completeaza marginile cu crema si se tavalesc prin nuca.
2017.05.02 |
2019.06.14 |
2019.07.12 |
2019.09.21 |
Tocanita de ceapa cu mamaliguta. Estential este ca ceapa sa fie taiata: solzisori, fideluta sau în tehnica Julienne (depinde cum preferi sa o numesti) 🙂, 🙂, 🙂 "Tehnica Julienne sau Alumette este o tehnică care a fost menționată pentru prima dată în cartea din 1722 a lui Francois Massiot, (bucătar francez care a gătit pentru personalități ilustre din istorie...) Tehnica Julienne se referă la tăierea în fâșii foarte subțiri a legumelor, indiferent că vorbim despre morcovi, ardei, cartofi, ceapă, țelină sau oricare altă legumă." - A.M.C. - sursa info cugetliber.ro
2020.07.07 |
- Orongolusco - aluat de cozonac, facut galuste dat prin unt topit zahar si nuca, puse intr-o cratita la copt
2021.06.19 |
"Daca au existat pe masa de Revelion: peste, fructe rotunde sau legume verzi: inseamna ca : - te poţi strecura printre probleme şi obstacole în noul an, cu agilitatea unui peşte în apă. - fructele cu forma sferica pe masa inseamna ca vei avea sanse la perpetuitate în lucrurile bune din viața ta. - tot ce este verde cu referire la legume, este asociat cu banii pe care îi vei câștiga." - A.M.C. - sursa info unica.ro
2023.08.12 |
Sugestie culinara cu cantec .....
Franz Schubert "Die Forelle" D.550 - Pastravul (limba Romana)
Youtube, versuri scoalamuzicala.com
"Păstrăvul In apa cea curata Dintr-un pârâu venea Zburând ca o sageata Un pastrav mic fugea .... Pescarul sta hoteste Cu undita la mal Pândind pe micul peste Ce se juca în val Dar cât timp pârâiasul Tot limpede va fi Stiam eu ca vrajmasul Nu-l poate-ademeni........ "
Natura - linkuri
Pepene galben (Cucumis melo), specie erbacee a carui origine nu se cunoaste exact, cunoscuta de egipteni din 2400 i.Hr. .... Conţine mai puţină apă comparativ cu cel roşu şi puţin mai mult zahăr ....dacă este consumat la micul-dejun, îţi va asigura saţietatea cel puţin până la ora prânzului..." - Este tratat detaliat, in cartea cu plante medicinale naturiste. Din comert, magazin de pe Calea Victoriei -
Este tratat detaliat, in cartea cu plante medicinale naturiste. - A.M.C. - sursa horticultorul.ro, csid.ro, Pag. 712
2023.08.07 |
- A.M.C.
2023.04.16 |
2023.04.14 |
2023.06.15 |
- oferta meniuri - foto
Sugestii culinare - linkuri
- Kebab mixt picant
Familie - linkuri
Coffe Liberrti
- Calea Victoriei Nr. 39 si Str. Univers Nr.21 - Kaufland si Funshop Park - terasa- Cafea Capucino
"Cafeaua face parte din rutina de zi cu zi a multor oameni, indiferent daca este savurata dimineata pentru a furniza energie sau dupa-amiaza dupa pranz. ....... Sfatul specialistilor este sa nu bei mai mult de cinci cesti de cafea pe zi, pentru a te bucura de beneficiile sale pentru sanatate. Iar daca nu esti un bautor de cafea, nu trebuie neaparat sa incluzi cafeaua in dieta pentru a te mentine sanatos. Exista o multime de alte alimente si bauturi bogate in nutrienti si cu proprietati antioxidante pe care te poti baza, cum ar fi ceaiurile din plante, fructele si legumele. " - A.M.C. - recomandari de pe net...reginamaria.ro
2024.03.27 |
- Cafea Frape - diferita de ce mi-as fi dorit
2023.04.22 |
Calea Victoriei, Nr.116, Bloc G2 acces din Str. Amurgului
Sugestii culinare - linkuri
Piata Republicii, Nr.37 - Restaurant Rusalca
"Mesele sunt mai gustoase cu o Coca Cola" Am aflat in plus, de pe net ca: "Coca-Cola a fost inventată la sfârșitul secolului al XIX-lea de John Pemberton, (1809-1889), un farmacist din Atlanta. Inițial a fost brevetată ca medicament." - A.M.C. - sursa info; Wikipedia
Sugestii culinare - linkuri
Magazin Bacchanalia
- Festivalul mediteraneean ..., pe Calea Victoriei, Nr.39, sept.2023-24Google - A.M.C.- parcare Kaufland
Toate au un inceput. Intodeauna se urmareste din bine in mai bine... In materie culinara, interesul pentru fructele de mare pentru mine este un inceput.. provocat de fesitvaluri de profil si sugerat in mod curent de "Auchan" Am inceput prin a ma informa... ".. Fructele de mare sunt gustoase si au numeroase beneficii nutritionale... - Termenul de „fructe de mare” se folosește în vocabularul culinar de puţină vreme. În unele părți ale lumii sunt numite „roadele mării”, Va să zică, fructele de mare nu reprezintă alimente vegetale, ci anumite specii de crustacee, moluște – deci animale marine ori de apă dulce, folosite în alimentație." - In imagine Calmar tentacule (Desidicus gigans) si Creveti (Panaeus vannamei). Nu exista o reteta unica... Pot fi preparate la gratar, la tigae, pane sau in combinatie cu diverse sosuri.. Ma mai gandesc .. nici nu se poate altfel avand in vedere ca vizitez in mod curent magazinul - A.M.C. - sursa info: dexologia.ro, mega.image.ro, 2023.12.06 - Din natura, Natura vie - linkuri
- Meniuri, oferte - Facebook, A.M.C.
2024.07.04 |
In Parcul Central - linkuri
- Evenimente - linkuri
- Festival International de Teatru - 2024 - 44Google - A.M.C
- Evenimente - linkuri
- Festival International de Teatru - 2024 - 44Google - A.M.C
2024.07.28 |
- Arta - linkuri
Langoș, (dex: - Produs de patiserie tradițional în Ungaria și Austria, asemănător cu o gogoașă mare și plată, servit cu mujdei de usturoi) la care, in imagine s-a adaugat telemea si sos de smantana 🙂, ❤ - din "comertul stradal" in Parcul Central fotografiata penru a putea fi comparata cu alte oferte... Arata super si e gustoasa pe masura - 2024.07.28 - A.M.C.
- Piata Agroindustriala din MR.III Oprisani - 3Google, 4Google, 23Google, 43Google - I.L.T,, I.L.T., I.L.T. 1., - A.M.C, , A.M.C., A.M.C. A.M.C. - Str. Lianelor
- Cheile Turzii - comert stradal - 47Google - A.M.C.
2024.07.28 |
- Parcul Central - comert stradal - 47Google - A.M.C.
- Festival de Folclor „În Grădina Dorului” ediția VI - 2024 - 47Google - A.M.C. - Parcul Central, Piata 1 Decembrie 1918 si Piata Republicii
Sugestii culinare - linkuri - langose, bun!
Elemente decorative - linkuri
- Dovleac (Cucurbita maxima) Ganduri năstrușnice transformate in cuvinte 🙂 Dovleacul, pe cât de obișnuit pare în grădinile și piețele noastre, ascunde o poveste culinară fascinantă. De exemplu, știai că în unele culturi, el este considerat un simbol al abundenței și al renașterii? Ceea ce îl face cu adevărat curios este versatilitatea sa culinară: poate fi vedeta unui desert decadent precum plăcinta sau supa-vedetă a unei mese rafinate. Dar iată un detaliu interesant: în Japonia, dovleacul (numit "kabocha") este un ingredient apreciat pentru gustul său dulceag și textura cremoasă, fiind folosit chiar și în tempura ( preparat cu fructe de mare ) ! Un alt fapt captivant? Dovleacul este un călător, ajungând din America de Sud, unde a fost cultivat acum mii de ani, până în grădinile noastre, unde devine astăzi un simbol al toamnei, un aliment sănătos și chiar... o operă de artă pentru Halloween! Ce alt aliment mai poate îmbina astfel tradiția, sănătatea și creativitatea? Din comert de pe Calea Victoriei - 2024.11.11
Arta - linkuri
Evenimente - linkuri
Sarbatori de iarna - linkuri
- Istoria sarmalelor - Ecouri
- Retete culinare in stil ardelenesc - Facebook Mircea Groza
Biscuiti ... cu turmeric si parmezan
Biscuiti sarati fara ou
Carnaciori de bere in aluat
Biscuiti ... cu turmeric si parmezan
Biscuiti sarati fara ou
Carnaciori de bere in aluat
Crema de zahar ars cu pandispan si mere - Facebook
Guguluf de panna cotta si jeleu de caise cu zmeura, banane si mure....
Guguluf de panna cotta si jeleu de caise cu zmeura, banane si mure....
Idei de sarbatori - Facebook, La rosa del amor
Pere coapte in crusta de sare... si sare de baie cu merisoare si Salvie
Pogaci fara jumari
Pere coapte in crusta de sare... si sare de baie cu merisoare si Salvie
Pogaci fara jumari
- Salinate de Turda, produs romanesc protejat european - Cluj Capitala -
- „Salinate de Turda” este al treisprezecelea produs românesc recunoscut şi înregistrat la nivel european - alte 12 produse româneşti : Magiun de prune, Salam de Sibiu Scrumbie afumată de Dunăre Telemea de Sibiu Cârnaţi de Pleşcoi, Caşcaval de Săveni Salata cu icre de ştiucă de Tulcea Telemea de Ibăneşti , Salată tradiţională cu icre de crap Plăcintă dobrogeană şi Pită de Pecica - Digi.24, 2023
- Aluat de taitei, cu umplutura de branza, la cuptor - Facebook
- Secretul la Friptura de Turda - Youtube , Iacab Arpad TurdaNews
- Secretul la Friptura de Turda - Youtube , Iacab Arpad TurdaNews
- Mancam in Turda - Facebook, apreciez
- Metode de fragezire a carnii - retete-usoare
- Pizza la tigaie: faina, sare, praf de copt, iaurt ingrediente - Youtube
- Pizza la tigaie: faina, sare, praf de copt, iaurt ingrediente - Youtube
- Pizza buna de casa - 250 grame de faină albă de grâu un sfert de linguriță de sare o linguriță de zahăr 12 grame drojdie proaspătă (1/2 pachet) 2 linguri de ulei 150 ml de apă la temperatura camerei
- Forme din ciocolata - Facebook, idei in 5 minute
- Ziua bucatariei maghiare - TurdaNews- 5. februarie 2022 - pe Str. Gheorghe Lazar, Nr.8
- 26.09- Ziua Bucătarului şi a Cofetarului La mulţi ani bucătară, patiseri, cofetari! Tortul Doboş cu glazură de zahăr ars, o specialitate culinară a Turzii, a fost inventat în Turda, prin anii '40 în unul dintre cele mai cunoscute laboratoare de cofetărie din Ardeal care aparţineau pe atunci lui Otto Steper venit aici din Viena. El a luat numele după al celui care l-a inventat, Otto Steper,era propietarul cofetariei iar,Doboș era cofetarul șef - Facebook, Mancam in Turda
Ganduri - linkuri
Ce spun altii - linkuri
Henry Bromel (1947-2013) a fost un roancier englez
- E bine sa incepi o treaba pe stomacul plin. – A.M.C. - sursa citat citateistete.ro
Calea Victoriei, Bloc B15 - linkuri
Publicat pe 1Google, 16Google, 15Google, Facebook: I.L.T. 1, dobos, A.M.C.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu