2011-04-29

Rurda - Piata 1 Decembrie 1918, Nr.5 - Casa rurală

 Casa inscrisa pe lista monumentelor istorice din judetul Cluj

- Stil clasic rural. Sec XIX. Propunere sectie etnografica Muzeu - cladiri patrimoniu

2017.05.16 - album pe Google 6


-..dezvoltare urbanistica - Valorificarea din punct de vedere muzeal a casei cu nr.5, din Piata 1 Decembrie 1918, ca sectie etnografica a Muzeului din Turda - info. imag.
"Urbanistic istoric: casuta modesta reusind sa-si pastreze forma si structura de peste un secol si jumatate, prezinta stilul baroc popular tarziu prin volumetrie, material elemente-detalii de constructie si de arhitectura. Pe vremea edificarii casei, amplasamentul din Piata de Fan (toponimul epocii) era considerat periferia urbana - pe la mijlocul sec.XIX - a orasului Turda. - sursa.info - Hotararea Nr.11 din data de 31.01.2013 privind schimbarea destinatiei si restaurarii imobilului din casa de locuit cu 5 apartamente si curte in spatii destinate...sectie ednografica apartinand Muzeului de Istorie, descarcarea imobilului din domeniul privat, inscrierea in domeniul public al Municipiului Turda si transmiterea in administrarea Muzeului de Istorie - sectie ednografica. "


- Proiect de hotarari - proiect de hotarari
" Urbanistic-istoric , casuta modesta reusind sa-si pastreze forma si structura de peste un secol si jumatate, prezinta stilul baroc popular tarziu prin volumetrie , material, elemente-detalii de constructie si de arhitectura. Pe vremea edificarii casei , amplasamentul din Piata de Fan (totponimul epocii) era considerat periferia urbana - pe la mijlocul sec. XIX - a orasului Turda" - copie foto pe Google1


- Fosta crama. - info Facebook, I.L.T. comentariu
- Viitor Muzeu Etnografic - info Facebook, A.M.C., Cristian Felezau
- Contract de renovare, in curs - Turda News, 2021. febr. 

Imagini Google Maps - 20122014

Foto pe: Google6,  A.M.C.
Case rurale
Piata 1 Decembrie 1918
Vezi Turda - Istorie
Vezi Turda - Piete

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu