2011-01-26

Decorațiuni ce dau culoare Sărbătorilor Pascale

 
 Sarbatoarea Sfiintelor  Pasti - linkuri


albume pe: 14Google, 18Google43Google

2022.04.19
- "..se spune (preluat de pe net) că ouăle înroşite în "Joia Mare" nu se strică tot anul. Ouăle se spală cu detergent, se clătesc, se lasă la uscat, apoi se fierb în vopsea. În trecut, ouăle se vopseau cu coji de ceapă, cu sunătoarec, cu flori de tei, iar luciul li se dădea ştergându-le, după ce au fiert, cu slănină sau cu untură. .." 
A.M.C. - sursa info. observatornews.ro
Imagine din Parcul Central


























  A.M.C


















Imagine panorama - A.M.C
































2022.04.24
- Parcul Teilor - linkuri








2022.04.23
- Turda in Oglinda - Google14 

- In preajma Sfintelor Pasti - 2022.04.23  - A.M.C.











2023.04.12
-  Salon de Artă Sacră - 2023 - Google19 - A.M.C. - A.M.C
-  Str. Libertatii - linkuri
-  Galeria de Arta Valer Suciu - expozitii, linkuri







2022.04.12
- Iepurasi - 
Iepurasul...Micutul si dragalasul blanos de Pasti.. "Una dincele mai drăguțe povești este legată de o așezare săracă unde mămici iubitoare dar lipsite de mijloace bănești, au avut inițiativa de a pregăti copiilor lor o surpiză de Paște, dăruindu-le ouă fierte colorate, pe post de jucării. Pentru a păstra secretul, au ascuns ouăle cu o zi înainte, într-un tufiș de la marginea pădurii. Surpriza a fost că în joaca lor copii s-au apropiat de marginea pădurii și au zărit un iepuraș țâșnind din tufișul cu ouăle ascunse. Convinși fiind că iepurașul le-a adus în dar ouăle în ajunul Paștelui, copii și-au adus cadourile acasă, iar mamele au păstrat secretul și astfel a început tradiția Iepurașului de Paște...."
A.M.C. - sursa info alba24.ro  din _Piata Centrala Agroalimentara - linkuri


2022- A.M.C

"....iepuraşul de Paşti este un simbol păgân, emblemă a fertilităţii, asociat de creştini cu apariţiile lui Iisus dupa Înviere. Prima menţionare a iepuraşului ca simbol pascal apare în Germania, în 1590. În unele regiuni din această ţară se credea că iepuraşul aduce ouăle roşii în Joia Mare şi pe cele colorate altfel în noaptea dinaintea Paştelui..." - A.M.C. - citat din revista Click! si crestinortodox.ro
Album pe Google8, Facebook A.M.C

- Sticluta de parfum folosita a doua zi de Pasti cand se merge "la udat"
"Ii voie la udat? Am auzit ca aveti o floare in gradina Si am venit s-o ud sa nu se vestejeasca La multi ani sa va traiasca!"
"Grădinarul cel vestit Florile le-a îngrijit Cu apă el le stropește Viață le dăruiește Iar aici la dumneavoastră Am zărit printr-o fereastră Mândră floare tinerească Iar atunci am intrat spunând Hristos A Înviat Floarea mare să vă crească Dumnezeu să o ocrotească Și La mulți ani să vă trăiască:
 - sursa Facebook I.L.T












 










 De pe net:
Gramatica - Paste este la singular, Pasti la plural fiind vorba de 3 zile de sarbatoare - digi24.ro

Publicat pe: 14Google, 18Google43Google - A.M.C
 Arta - linkuri
 Evenimente - linkuri
 Imagini - linkuri
 Urbanism - linkuri


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu