2011-01-29

Am votat la Turda - si ma intreb ...

2012.12.09
Ma intreb cum pot sa ma asigur ca ceea ce se hotaraste in Consiliul Local
ca e necesar sa contribui la buna functionare a urbei noastre,  este folosit in mod util si nu se  risipeste ? Exista cineva  care  sa verifice acest lucru ?
Atunci cand consilierii aproba o investitie se asigura ca aceasta va fi si finalizata?

Cum ar fi cazul Parcului Teilor amenajat peste fundatia unei sali de gimnastica.. Acea fundatie a costat niste bani, care s-au ingropat pur si simplu.

Cand se vinde o locatie intereseaza pe cineva mai departe ce se va intampla ?
Ex: Zona strazii Teclu, ajunsa sa fie subiect de TV chiar si in strainatate. Cand s-a vandut strainilor Uzinele Chimice si-a imaginat cineva ce va insemna pentru Turda imaginea acelei zone devenita ca dupa bombardament?

Cand s-a facut trotuarul in Piata Republicii si nu numai, nu s-a gandit nimeni la  perspectiva ? S-a facut trotuarul dupa care s-a desfacut si refacut intreaga piata dupa un proiect nu stiu daca cel mai fericit.

Cand s-a dat foc la vegetatia de pe malul Ariesului s-a gandit cineva ca si altii vor face la fel ?

A durut pe cineva sufletul atunci cand a taiat copaci sanatosi din Parcul Tineretului ? Sunt ani multi necesari ca sa creasca  altii in loc.

Piata din Cartierul I Oprisani este transformata in zona industriala, nici un stiu ce este acolo (cica statie de epurare..) dar simt ca un cadreaza cu un centru urbanistic in care s-ar fi pretat flori sau orice altceva .

Daca s-au facut inscriptii pe cladiri de ce "s-au cenzurat" informatiile? Daca scoala de pe str. B.P. Hasdeu actualmente se numeste scoala Josica Miclos consider ca ar fi fost normal sa se spuna ca anterior a fost scoala “Teodor Murasanu” asa cum s-a procedat si la restul inscriptiilor in care s-a adaugat denumirile anterioare.
Chiar nu inteleg de ce a fost schimbat profilul acestei scoli cu traditie romaneasca

Nu am inteles nici acum, de ce s-au facut aceste inscriptii  trilingv..legea  face referire la un procent de minimum 20 %  a minoritatilor (cifra ne atinsa in localitate) pentru ca inscriptiile sa fie editate in alta limba decat cea nationala.


Sunt cateva exemple mari care mereu m-au pus pe ganduri de felul responsabil in care au fost folositi banii mei multi sau putini…

Dar cel mai mult m-a durut cand in anul de "foarte mare criza economica",  in care guvernul intentiona sa taie din pensii, venitul persoanelor  neajutoarate, bunici, bolnavi,   orasul meu era luminat festiv in continuare, in continuare ne bucuram de privelistea fantanilor arteziene care functionau si in perioada de ‘Mare criza... ‘ parca sfidandu-ma pe mine cel caruia urma sa i se reduca din calitatea existentei.

 - Google6 - 2011.02.13

Poate eu gresesc cu exemplele de mai sus.... Dar scriu toate acestea in ideea de a sensibiliza atentia celor pe care i-am ales in trecut si in prezent. Nu vindeti, nu investiti, nu taiati, nu dati foc pana nu ganditi de zece ori la ceea ce faceti.
Nu va bateti joc de neamul vostru, unii au murit pentru el..

De pe net:
Deputatul Mircea Eremie catre primarul Tudor Stefanie - Ziarul 21 din 11-17 - februarie 2013
De pe facebook - Lectie de management 

Vezi Ganduri

Urarea lui Horatiu Malaele:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu