2024-10-20

Turda - Localuri



Arta - linkuri
- Evenimente - linkuri
Localuri - 51Google -  A.M.C. - (restaurante, cofetarii, pizza, cafenele)
Sugestii culinare  - Retetar 12GoogleA.M.C. -  1 Google16Google 15Google - A.M.C.  - 
Urbanism - linkuri


Localuri - 51Google -  A.M.C.

album pe 51Google 

Nr.7  - Casa in sti Arta1900 -  5Google, 16Google, 21Google, 40Google  -  I.L.T. - A.M.C. - monument istoric - A.M.C, 2024
Nr.22 -  Casa in stil eclectic clasicizant dinainte de 1903  -  5Google, 14Google, 21Google - A.M.C. -       - S.C. MENTERA S.R.L. Termopane 
 - The Green - Restaurant -  info pe  Facebook 
Nr.37 - Casa dinainte de 1881  - 5Google, 18Google, 21Google  - I.L.T. -  A.M.CA.M.C. - Rusalca
Nr.43 - Bloc  -  5Google, 14Google, 16Google20Google, 21Google - I.L.T. -  A.M.C.



- Nr.7 - The Bean Roasters - Specialty coffee.- Facebook
  Nr.7  - Casa in sti Arta1900 -  5Google, 16Google, 21Google, 40Google  -  I.L.T. - A.M.C. - monument istoric - A.M.C, 2024
Harta
  Urbanism - linkuri
Localuri - 51Google -  A.M.C. -   A.M.C, 2024


2024.12.23
Piata Republicii - Nr.21 - Casa stil Eclectic Clasicizant  -   5Google, 16Google,  21Google, 42Google - A.M.C

- Cafeneaua ”5 to go”

din 2024.09.18 - info Turda News





-  Firme diverse - 44Google - A.M.C.  - harta  -  S.C. MENTERA S.R.L. Termopane 
Localuri - 51Google -  A.M.C. - The Green - Restaurant -  info pe  Facebook 




2024.11.20
Piata Republicii
 -  Nr.28-29 - Fost Hotel Elisabeta -  5Google,  14Google, 21Google -  I.L.T. , A.M.C., A.M.C
 Piata Agroalimentara Centrala  - Piata Republicii si Str. Ghe. Lazar 

- Restaurant RBC Expres Fast Food 



   Cafe Bar-Pensiune Anuska








2025.07.112
Piata Republicii -  Localuri -  ☕ Oprire în centrul Turzii Pe terasa clădirii de la Nr. 28–29
Restaurant Pizzerie Alegria Centrale Turda - Info de pe net: cazareturda.ro
unde odinioară funcționa Hotelul Elisabeta (construit în 1879), timpul pare să se oprească pentru o clipă. O cafea, o conversație sau pur și simplu un răgaz sub umbrelele care ne apără nu doar de soare, ci și de norii grei de ploaie ce se-adună tăcut. De aici, privirea se deschide înspre Piața Tricolorului, recent amenajată, ce face legătura spre Muzeul de Istorie și spre Biserica Reformată,  monumente istorice  încărcate de tăcere și timp. Aerul ușor umed, înainte sau după ploaie, poartă în el un soi de vindecare. O liniște bună. O invitație la încetinire.  - A.M.C. - Foto,ChatGPT - 


 Corso Caffe – un nume cu parfum italian, care înseamnă „cafeneaua de pe promenadă”. Și ce loc mai potrivit decât aici, în inima Pieței Republicii?
 Odinioară, acest spațiu era „corso”-ul turdean: trotuarul îngust dintre Nr. 5 și Nr. 23, unde seara tinerii defilau în două șiruri, la dus și la întors, schimbând priviri, povești și… noutăți fierbinți. Astăzi, zona pietonală largă a înlocuit trotuarul aglomerat, iar socializarea s-a mutat la mesele teraselor. Poate că nu mai este forfota de altădată, dar acum poți alege compania, savura un cocktail sau o cafea și privi piața în tihnă, cu lumina blândă a serii peste clădirile istorice. Trecutul și prezentul își dau întâlnire la aceeași adresă – doar decorul s-a schimbat. 🍹
☕ Mi se pare  evident că localul a vrut să reînvie măcar simbolic ideea de „corso” turdean, chiar dacă astăzi socializarea s-a mutat la terase în locul „defilărilor” de altădată
Ganduri la orele serii - A.M.C. - Foto,ChatGPT - ChatGPT 

numele „Corso Caffe” e o combinație între italiană și română, 
dar ambele cuvinte au ajuns să fie folosite și la noi. 
Corso (din italiană) înseamnă „stradă principală” sau „bulevard” 
și, în orașele italiene, desemnează adesea artera pietonală unde lumea se plimbă, stă la terase și socializează. Prin extensie, în limbajul colocvial românesc (mai ales în orașele transilvănene), „corso” a ajuns să însemne chiar plimbarea de seară pe strada centrală.
 Caffe este varianta italiană a cuvântului „cafea” sau „cafenea”. Deci „Corso Caffe” se poate traduce liber prin „Cafeneaua de pe corso” sau „Cafeneaua de pe promenadă” — un nume ales clar pentru a evoca atmosfera aceea de plimbare și întâlniri pe strada centrală, cum era odinioară. 
Din ce mi-ai povestit despre trotuarul acela dintre Nr. 5 și Nr. 23,  - Foto,ChatGPT - ChatGPT 


2024.11.07

Firme diverse - 44Google - A.M.C.  - harta 
Localuri - 51Google -  A.M.C. - (restaurante, cofetarii, Pizza)
"Ganduri transformate in cuvinte" 
Chiar dacă toamna își lasă amprenta peste oraș, rămâi cu speranța că încă te poți bucura de o cafea, la o poveste sau într-o clipă de răgaz, în aer liber, în centrul viu și deschis al orașului. - A.M.C



2024.11.30
2025.07.12
Piata Republicii
 - Agora Restaurant 
Urbanism - linkuri
Localuri - 51Google -  A.M.C




Piata Republicii Nr.49 - International and Lebanese Restaurant -  Un colț liniștit în inima Turzii — între ziduri de piatră, clădiri cu poveste și arome mediteraneene Dimineața, în tihna unei plimbări prin centrul istoric al orasului, m-am oprit în fața unei terase cunoscute, care pare să se pregătească pentru o reîntâlnire cu oaspeții săi. Este vorba despre Agora Restaurant Mediteranean, aflat la Nr. 49, într-o clădire construită „în manieră eclectică, în anul 1889” (conform inscripției de pe fațadă- Primăria Turda 2011). Locul e ca un mic pasaj tăcut, așezat între zidurile unei biserici-monument istoric (Biserica Romano-Catolica - Sf. Maria )  și case vechi de secol XIX, aproape de recent amenajatul Scuar  Avram Iancu  și în vecinătatea viitorului  Teatrul National si Biblioteca Teodor Murasanu , aflat în plin proces de reabilitare. Zona capătă un aer aparte — mai retrasă decât Piața Republicii, dar plină de farmec și istorie. M-a bucurat să văd terasa amenajată, umbrelele ridicate, iar ușa deschisă: semn că în curând ne vom putea bucura din nou de o cafea la nisip, o experiență aromată, de inspirație orientală. Poate chiar și de preparatele mediteraneene , o tentatie culinară care merită descoperită. 
🍋 Ce înseamnă bucătăria mediteraneană?   Sugestii culinare  - Festival Mediteranian  - - Localuri -
Este una dintre cele mai sănătoase din lume, bazată pe legume proaspete, ulei de măsline, pește, brânzeturi, mirodenii și arome naturale. Simplă, dar rafinată, are la bază ideea de echilibru, gust autentic și bună dispoziție. 
☕ Cafeaua la nisip, preparată lent, într-un ibric scufundat într-un strat de nisip încins, oferă o aromă intensă și o spumă densă — o întoarcere la ritualul tradițional de a savura clipa. 
🌿 Narghileaua — sau shisha — face parte din cultura orientală de relaxare și socializare. Fumul trece prin apă, iar aromele pot fi de fructe, mentă, vanilie etc., fără efecte tari, dar cu o prezență aromatică deosebită. 
Ce înseamnă „Agora” și de ce „libanez”? 
Agora – din greaca veche, „piață publică”, locul unde oamenii se întâlneau, schimbau idei și trăiau comunitatea. Un nume care spune: veniți, stați la povești, bucurați-vă de gust și de întâlnire. 
Lebanese Restaurant 
– indică rădăcina culinară: bucătăria libaneză, una dintre cele mai apreciate din spațiul mediteranean-oriental, bazată pe: legume proaspete, ierburi aromatice (mentă, pătrunjel), năut, linte, ulei de măsline,pește și carne fragedă (adesea pui sau miel), meze – platouri cu multe gustări: humus, tabbouleh, baba ganoush, falafel. International – adaugă deschidere: pe lângă libanez, probabil vom găsi și preparate din alte bucătării (mediteraneană, europeană etc.).
 Narghileaua (shisha) 
Face parte din cultura socială orientală: un ritual de conversație și relaxare, cu arome de fructe, mentă, vanilie. Nu e „tare”, ci mai mult aromatică și convivială. 
Cafeaua la nisip 
Un mic spectacol al răbdării: ibricul se încălzește în nisip fierbinte, iar cafeaua capătă o spumă densă și o aromă intensă, aproape ceremonială. 
De ce iubim (și ne prinde bine) spiritul mediteranean?
 Pentru echilibru, prospețime, simplitate gustoasă, dar și pentru felul în care aduce oamenii împreună la masă. Dacă vă tentează, eu zic că merită încercat: o cafea la nisip, un platou de meze și… timp pentru a sta de vorbă — exact cum se întâmpla, odinioară, în vechile agore. 
Ganduri la ideea ca nu ne gândim zilnic la mâncăruri libaneze, narghilea sau agore antice — dar tocmai aceste întâlniri neobișnuite cu gusturi și tradiții din alte culturi ne îmbogățesc interior - A.M.C. - Foto,ChatGPT  - ChatGPT




2025.06.09
-  Piata Republicii 
- Nr53-54 - Cafeneaua d'Acasă - 18Google, 42Google  - A.M.C. - StreetView

















 acces in curtea primariei  la Cantina Restaurant - 19Google







2024.11.20
Piata 1 Decembrie 1918 
Nr.34-36 - BIG -  3Google, 14Google, 16Google, 21Google, -  A.M.C.
- Remar Kids
Localuri - 51Google -  A.M.C
  - Ce spun altii - 
Copiii învață prin joc, prin greșeli și prin descoperiri. În spațiul lor, e firesc să experimenteze, să cadă, să se ridice și să întrebe „De ce?”. Dar ce se întâmplă când devenim adulți? Unii rămân blocați în convingerea că trebuie să aibă mereu dreptate, fără să-și mai permită să greșească sau să asculte. Și totuși, adevărata maturitate înseamnă să înțelegi că și tu poți greși și că poți învăța din opiniile altora. Așa că poate, din când în când, ar trebui să ne amintim cum e să fim copii – nu doar să ne jucăm, ci și să fim curioși și deschiși.. Idee la care am revenit cu ganduri in replica la citat.. -  "Ganduri transformate in cuvinte"  - 44Google  – A.M.CFotoChat , 2025.03.19





2024.12.18
- Calea Victoriei, Nr.5, Bloc B17-B18 - Localuri - 51Google -  A.M.C.
- Turkish Doner Kebab
- În tinerețe, traversam Calea Victoriei din București, pornind din Piața Unirii (unde aveam caminul), spre Piața Buzești, (unde învățam despre arhitectură și construcții). Pe drum, un mic rotisor de kebab dintr-o vitrină îmi atrăgea mereu privirea. Astăzi, la Turda, pe o altă Calea Victoriei, plimbările mele ma poarta zilnic în fața unui rotisor modern, Turkish Doner Kebab, care-mi reamintieste de acele zile. De data aceasta, am oprit. Uneori, trecutul se împletește frumos cu prezentul, iar amintirile capătă gustul nou al momentului. Gandurile mele matinale... puse in cuvinte... - A.M.C


2025.01.04
Calea Victoriei
-  Nr. 37 - Restaurant Delise - 51Google - A.M.C. - Turda News -2023.10.26.  
    Mr.37 - Csa  Casa Banqeting, Facebook, 2024
     Urbanism - linkuri
      - Localuri - 51Google -  A.M.C





2025.01.04
Calea Victoriei Nr. 39 - Kaufland - 4Google, 23Google ,43Google  - A.M.C.
  Urbanism - linkuri
      - Localuri - 51Google -  A.M.C
   Grill







-   Moldovan Carmagerie - Pag. web  - Street Vew, 2022 -  Google23
Nr.100 - Carmagerie Moldovan - 51Google - WebMaps
Piftie de curcan foto 


-  Carmangeria Moldova - pagina de pe net. - Calea Victoriei, Nr.100
 - A.M.C
 -  Evenimente   -   5Google,  14Google,  24Google - I.L.T., I.L.T12,  - A.M.C.




2024.11.19
- Str. Amurgului, Nr.22 - Autentic Catering  - info de pe Facebook 
  Urbanism - linkuri
 - Localuri - 51Google -  A.M.C.









2024.08.02
Str. Clujului  - 8Google -  I.L.T. -  A.MC 
  Nr.122 - Talora Restaurant - info de pe Facebook










2025.06.09
2025.06.09
-  Str. Dacia, Nr.1-3 Cladire fost Gimnaziu Unitarian  - Localuri, Cazare 
"Astazi": - - Pensiunea Salina Gymnasium - Potaissa- pentru cazare, mic‑dejun, evenimente etc.
 - Pilgrimen / Delivery | Pilgrimen pentru ce ține de mâncare (restaurant, catering, livrare).- 2025.06.09 Inscriptia din anul 2011 a Primariei care spune ca: "Imobilele din Str. Dacia Nr.1-3 formeaza un complex de arhitectura armonios alcatuita din Biserica Unitariana si Gimnaziul Unitarian. Pe acest amplasament a fost construit initial, in 1589, Gimnaziul Unitarian, in epoca nasterii unitarismului. Dupa retrocedarea cladirii din Piata Centrala romano-catolicilor, Biserica Unitariana a functionat intr-o aripa modificata a scolii pana in 1784,cand a inceput construirea bisericii (1784-1797) si reconstruirea scolii in mai multe etape (1784-1865). Dintre renovarile bisericii (1828,1890,1903,1946) cea din 1903 a fost executata dupa planurile arhitectului Pákey Lajos"  - A.M.C. -  Foto, CatGPT -  CatGPT 




2024.10.18








2024.10.18
-  Str. Lianelor - Nr.6A  - Restaurant Ana & Grig - Harta 










2024.10.25
- Str. Libertatii, Nr.3 - Restaurant Caribic - info









2024.11.29
Str. Stadionului  -  2Google  -  I.L.T. - A.M.C.  
Sarbatori de iarna - linkuri
- Chioscuri - A.M.C





2025.02.19










2024.11.15
 Nr.6A, Pizza Planet - 12Google, 2019 A.M.C., 2021A.M.C., 2022A.M.C









2024.11.15
Str. Tineretului - 
Cafeneaua The Bean Roasters. Cafeaua ce ne asteapta deja de la orele 7 pana deseara la ora 22... - A.M.C
Localuri - 51Google -  A.M.C. - (restaurante, cofetarii, pizza, cafenele)



2025.05.29
- Str. Zambilelor Nr.2  - Atelier de palanete 










2024.11.20
- Piata Republicii -  Nr.28-29 - Fost Hotel Elisabeta -  5Google,  14Google, 21Google -  I.L.T. , A.M.C., A.M.C
 Piata Agroalimentara Centrala  - Piata Republicii si Str. Ghe. Lazar 

- Restaurant RBC Expres Fast Food 





2025.02.24
Localuri - 51Google - A.M.C. -
In Parcul Central - 2025.03.26 "Gogosele" ❤ - Alte vorbe  - Sugestii culinare
 Pufoase, aurii și pudrate cu zahăr, sunt o mică bucurie ce face ziua mai frumoasă. Fie că le alegi mari, mici sau mijlocii, ele sunt tot acolo: o promisiune a gustului copilăriei. Dar știați că, în limba română, „gogoașa” nu e doar un desert, ci și o metaforă pentru minciună? Se spune că, la fel cum o gogoașă e ușoară și umflată, dar cu mult aer în interior, și o minciună frumos împachetată poate părea mare lucru, dar să nu aibă prea multă substanță. Din fericire, gogoșelele din parc nu ascund nicio înșelăciune—doar un gust cald și autentic. Ganduri si un zambet, la trecerea prin parc -  "Ganduri transformate in cuvinte"  - 44Google  - A.M.C. - FotoCath



2025.04.21
2025.06.01
Parcul Central 
Langos Ardelenesc
Zahar pe bat 








2025.04.11
-  "Ganduri transformate in cuvinte"  - 44Google  - A.M.C. FotoChat - Parcul Tineretului, 2025.04.11
Cum e corect" Corect și elegant ar fi:
 „Unde iau masa?” ✔ 
„Unde servesc masa?” – poate crea ambiguitate, sugerând că tu ești cel care servește mâncarea. ✔ „Unde mănânc?” – e corect, dar sună mai simplu, colocvial. ✔ 
„Unde iau masa?” – este varianta cea mai potrivită, având un ton neutru și rafinat. 
Așadar, dacă vrei să fii clar și elegant, „Unde iau masa?” e cea mai bună alegere. 😊🍽️



----un colț unde vechiul și noul se întâlnesc în fiecare dimineață La parterul unei clădiri ridicate înainte de 1903, cu detalii în stil eclectic clasicizant și accente secession (așa cum ne amintește inscripția montată de Primăria Turda în 2011), funcționează astăzi un mic local care atrage atenția trecătorilor prin numele lui verde: The Green. 
Promite „mâncare sănătoasă” — deși, sincera, nu e foarte clar ce înseamnă asta în meniul lor destul de eclectic — de la hamburgeri cu ou până la sandwichuri cu gorgonzola. Dar poate tocmai această varietate e parte din farmecul locului: dacă nu vii pentru „green”, poți veni pentru cafeaua de dimineață, pentru o pauză de energie sau, de ce nu, pentru o porție de voie bună cu... înghețată. 
❄️🍦 Într-un oraș în care istoria e la tot pasul, astfel de opriri ne amintesc că modernitatea prinde rădăcini chiar în zidurile de altădată. Iar dimineața capătă gust mai bun când e condimentată cu o privire curioasă, o aromă de cafea și un zâmbet în drum spre ziua care începe. - 
Ganduri... În trecut, meniurile aveau nume românești simple și clare: „sandviș cu șnițel”, „ou ochi”, „chiflă cu parizer” sau „tocană cu mămăligă”. Astăzi, limbajul comercial a împrumutat mult din engleză uneori, doar pentru a părea modern sau „cool”. Azi, totul e „burger”, „crispy” și „green” Un lucru însă rămâne constant: o înghețată bună nu are nevoie de traducere. Se topește la fel de frumos, în orice limbă. - A.M.C. -  Foto,ChatGPT - ChatGPT.



: 📍. 🍦 In timp ce aștepți comanda, poți ridica ochii spre clădirile de pe Republicii, martore tăcute ale unui oraș care știe să-și păstreze farmecul chiar și atunci când ortografia o ia puțin pe arătură.

 😊 Uneori, un mic „dicționar de traducere culinară” face lumină între firescul de altădată și amestecul (adesea stângaci) de limbaj comercial de azi:
.
 🟩 Privind meniul afișat pe perete, cu Chiken burger, Hamburger Green sau Egg burger, te întrebi uneori dacă ești într-o lecție de engleză, într-un test de imaginație culinară sau pur și simplu în fața unei tentative simpatice de modernizare. Limbajul comercial de azi încearcă adesea să pară cosmopolit, dar nu de puține ori se împiedică pe drum. Uneori în ortografie, alteori în logică. 
Se uită poate că mâncarea, înainte de a fi „trend”, e și poveste, și limbaj comun.

 Explicație clară și detaliată, fără pretenția vreunei „diplome gastronomice”, doar cu intenția de a aduce un pic de lumină în lumea acestor denumiri moderne, uneori stângace. 
 Ce este corect și ce e, totuși, o eroare? 
1. „Chiken burger” 🔴 Eroare: cuvântul corect este chicken, adică „pui” în limba engleză. ✅ Deci ar trebui scris Chicken burger – adică un burger (sandviș cald) cu carne de pui. 
 2. „Hamburger Green” 🔶 Ambiguu: pare o combinație între „hamburger” (adică un sandviș cu chiflă și carne de vită, în mod tradițional) și cuvântul „green” (verde). 🟢 Ar putea însemna fie un burger vegetarian (cu salată, spanac, chiftea vegetală etc.), fie doar faptul că în interiorul burgerului este ceva „verde” – cum ar fi salată, castraveți, avocado. ❗Dar exprimarea este neclară. O formulare mai clară ar fi fost: „Burger vegetarian” sau „Green veggie burger”, dacă tot e meniu bilingv. 
 3. „Egg burger” 🟡 Corect, dar confuzant pentru neinițiați: înseamnă un burger care conține ou (în general ou prăjit sau poșat). – Nu este o rețetă românească clasică, dar a devenit popular în unele fast-food-uri. – Numele ar putea fi tradus mai clar pentru clienți: „Burger cu ou”. 
 4. „Salate”, „Crispy cu cartofi pai”, „Aripioare crocante” – sunt scrise corect, dar într-un amestec de limbi (română și engleză), fără un sistem clar.
 Un meniu ideal ar trebui să fie: ori în limba română complet; ori bilingv, dar cu versiuni corecte și paralele:
 Ex: Chicken Burger / Burger cu pui, Egg Burger / Burger cu ou, etc. 


 🍽️ Cum păstrăm gustul local într-un meniu modern? Nu e nevoie să renunțăm la cuvintele noi, dar am putea să le așezăm lângă ale noastre, cu respect și puțină creativitate. 

Un meniu modern, într-un oraș cu rădăcini ca Turda, ar putea arăta cam așa: 
 – „Burger cu brânză de burduf și ceapă călită” – o fuziune între fast-food și stâna românească. 
– „Green ciorbă cu lobodă și leuștean” – dacă tot folosim „green”, să-l punem unde chiar e verde natural. 
– „Plăcintă wrap cu varză murată și afumătură” – reinterpretare urbană a gustului de acasă. – Sau de ce nu, o rubrică în meniu numită „Bun de Turda”, cu rețete locale în prezentare proaspătă. Nu e nevoie să dăm uitării ceea ce ne e propriu ca să părem în rând cu lumea. Gustul local poate fi o carte de vizită chiar și pentru cei veniți din alte orașe sau țări. 
Iar numele românești, scrise frumos și cu mândrie, pot fi la fel de apetisante ca orice „chicken wrap”. Când marketingul întâlnește tradiția cu delicatețe, rezultatul poate fi nu doar gustos, ci și memorabil.


🟢 Când gustul locului întâlnește ideile moderne..
🍴 Ne-am obișnuit să vedem prin oraș tot felul de denumiri englezite: chiken burger, egg wrap, green menu… unele scrise corect, altele mai puțin. Dar ne întrebăm uneori: unde au rămas borșul, ceapa călită, afumătura și brânza de burduf? Unde s-a ascuns gustul copilăriei noastre, când meniul era scurt, dar limpede, și farfuria – cu suflet? Poate că nu trebuie să alegem între vechi și nou. Poate că le putem așeza împreună, cu un strop de creativitate și mult respect pentru cine am fost și cine suntem. Așa că, în joacă, dar cu drag, am compus un mic meniu imaginar în care gustul românesc își păstrează identitatea, chiar și sub o pălărie modernă. Îl numim „Rădăcini urbane” și ne-ar plăcea să-l vedem, într-o zi, și într-un meniu adevărat: 
 - Mini-secțiune de „meniuri reinventate” — adică denumiri creative pentru feluri tradiționale românești în stil contemporan. 
 dar cu respect pentru identitatea locului și o notă de umor blând: 
 🥘 Meniu „Rădăcini Urbane” – Gusturi românești cu accent modern 
🌿 📌 Burger de stână Chiflă cu chiftea de vită, cremă de brânză de burduf, ceapă călită în vin și o frunză de salată verde… pentru echilibru. (Atenționare: poate provoca dor de munte.) 
 📌 Wrap cu gust de sobă caldă Lipie rumenă umplută cu varză murată, afumătură de casă și un strop de smântână acrișoară. (Se servește cu amintiri din ierni de altădată.)
 📌 Ciorbă green de lobodă cu ou poșat O reinterpretare locală a „suppei verzi”, cu leuștean, lobodă și un ou moale care îți zâmbește din mijloc. (Poate fi gustată și de străini curioși – traducerea inclusă.) 
 📌 Crispy de pui pe pat de mămăliguță prăjită Fâșii crocante de piept de pui, servite pe cuburi de mămăligă rumenă, cu sos de usturoi fin. (La granița dintre fast-food și cină la bunica.) 
 📌 Desert „Înghețata copilăriei” Înghețată de vanilie servită cu gem de vișine și biscuiți populari. (Se recomandă a fi consumată cu zâmbetul larg și telefonul uitat pe masă.)




 


- Piata Romana, Nr.20 - Restaurant Dana 

De pe net:
Restaurante Visit Turda 
Restaurante Turda
 
Publicat pe: 51Google - Facebook A.M.C

Imagini - linkuri
Urbanism - linkuri
Arta - linkuri
Strazi - linkuri